1. KAKO ODABRATI TRAJANJE MASAŽE?

Često pitanje koje dobivamo od klijenata jest upravo pitanje o trajanju masaže.

To je poprilično bitna stavka kako bismo mogli izvršiti naš terapeutski dio, kako bi se klijent uspio opustiti, ali i kako bismo ispunili očekivanja klijenta i time postigli pozitivan ishod masaže. Ako je masaža prekratka, nećemo ispuniti očekivanja klijenta, osjećat će se kao da masaža nije dobro odrađena te da još osjeća bolove (bitno je naglasiti da je nemoguće u jednoj masaži riješiti svu klijentovu problematiku, očekivanje od masaže također treba biti realno). Naša preporuka kod odabira trajanja masaže je (ovdje govorimo o sportskoj / medicinskoj / klasičnoj masaži):- Kod parcijalne masaže u 30 minuta se stignu obraditi npr. leđa, ali se ne stignemo dulje zadržati na problematičnim mjestima, stoga za osobe s određenom problematikom preporučamo masažu od 45 ili 60 minuta, dok za osobe bez problema i koji se tjedno ‘održavaju’ 30 minuta će biti dovoljno.

Kod masaže cijelog tijela u 60 minuta se stigne proći cijelo tijelo, ali se ne stignemo dulje zadržati na mjestima koja su posebno bolna i problematična, stoga za cijelo tijelo preporučamo masažu od 90 minuta. 
Naravno, treba uzeti u obzir i financijsku situaciju te mogućnosti klijenta. Poštujemo slobodan odabir svakog klijenta i naše usluge bit će maksimalno profesionalno odrađene koliko god trajanje masaže klijent odabere. Napravit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo napravili što je više moguće za naše klijente, ali ipak s naše strane pružamo informacije koje smatramo da su bitne kako bi klijenti imali maksimalne rezultate od dolaska u naš studio.

2. TRUDNICE I MASAŽA

Često se susrećemo s pitanjem smiju li se trudnice masirati, i drago nam je reći da imamo odgovor na to pitanje. Smiju! 

Masaža ima pozitivan utjecaj na opće stanje i rješavanje problematika, tako i masaža u trudnoći može pomoći kod mnogih tegoba kao što su oticanja nogu, bolova u leđima, nesanice.

Ne kaže se bez razloga da je trudnoća drugo stanje koje čini razne promjene u tijelu i u tom periodu godit će opuštanje, a i malo tetošenja. Masaža će buduću majku relaksirati, osloboditi pritiska, nahraniti joj kožu (koristi se bademovo ulje bez dodataka).

Želimo da se naše trudne klijentice osjećaju sigurno i opušteno na masaži, a kako bismo to i osigurali postoji nekoliko preduvjeta:

✔ Masiramo trudnice od 5. mjeseca trudnoće .

✔ Trudnoća mora biti uredna, bez početnih i/ili kasnijih komplikacija.

✔ Dozvola doktora.

3. KOJA SU REALNA (I NEREALNA) OČEKIVANJA OD TERAPIJE/ MASAŽE?

Kako bi masaža imala što pozitivniji učinak na klijenta, bitno je voditi računa o očekivanjima koja mogu biti realna i nerealna.
Potrebno je odmah pružiti prave informacije klijentu o načinu rada, funkcioniranju tijela i što se može napraviti, a što ne.
Bitno je naglasiti da čarobni štapić ne postoji i da je nerealno očekivati da će svi problemi nestati nakon jedne terapije, pogotovo ako se ti problemi gomilaju tjednima, mjesecima, godinama… 

Smatramo da je odgovorno i profesionalno klijentu pružiti točne informacije (naravno treba uzeti u obzir da je svatko individua za sebe i razlike su u reakcijama i stanjima tijela, te da svatko reagira na drugačiji način).

Također, potrebno je naglasiti i važnost aktivnog sudjelovanja u terapiji, što iziskuje ono najteže, a to su promjene.
Gledajmo to ovako, dosadašnje ponašanje dovelo nas je do stanja u kakvom smo trenutno. Ako njime nismo zadovoljni potrebne su aktivne promjene. Nerealno je očekivati da će sve ispraviti netko drugi (bilo bi poželjno početi vježbati, opuštati se, promjeniti jastuk, stolac….). 

Naša jedina želja je boljitak svakome tko nam se obrati stoga smatramo kako je direktnost i iskrenost najbolji put ka tome.