O nama

MANUS MED je specijalizirani studio za masažu, relaksaciju, prevenciju i održavanje zdravlja, a bavi se pružanjem usluga za njegu i održavanje tijela, uklanjanja stresa kao jednog od najvećih uzroka problema današnjeg čovjeka. Usluge se izvršavaju prema individualnom programu sa svakim klijentom pojedinačno i po dogovoru.

Naglasak je na prevenciji i održavanju zdravlja, ali i postizanju dobrog i zdravog stanja uma i tijela kod osoba sa uneravnoteženim zdravljem. Naglasak je na manualnim tehnikama ( što zapadnjačkim, što istočnjačkim). Svaki tretman odvija se pod stručnim vodstvom.

Ciljevi MANUS MED-a su podizanje svjesnosti svakog pojedinca o svojem tijelu i zdravlju, pomoć kod odluke o želji za poboljšanjem istih, te savjetovanje i konkretni tretmani.

Misija MANUS MED-a je usmjeravanje na boljitak životnih navika svakog tko nam se obrati.


Struka i iskustvo

Darija Zvonarek

Osnivač studija je Darija Zvonarek. Prethodno radno iskustvo sastoji se od rada u OB Sv.Duh (fizioterapeutski tehničar) i E Rejuvenation centru (spine i energy expert). Završila je Zdravstveno učilište, smjer fizioterapeutski tehničar, odradila staž u OB Sv. Duh i položila stručni ispit.  Pohađala je i Aroma Akademiju, odnosno stručno usavršavanje za wellness i spa terapeuta, što uspješno završava. Također, u međuvremenu završava i tečaj MEDI TAPINGA. Daljnje edukacije prolazi u Kini (Suzhou Institute for Advanced Study & Tehnology) gdje usvaja razne terapijske vještine poput akupunkture, guashe, kineske masaže i refleksologije. Po povratku slijede edukacije za Energy experta i Spine experta. Iduće godine, ponovno odlazi u Kinu na daljnju edukaciju gdje završava viši stupanj guasha terapije, cupping, kinesku masažu i proučava iridologiju. Pohađala je i završila tečaj masaže glave te edukaciju terapijske miofascijalne masaže u Učilištu Adrianus. Velika želja za novim znanjima, informacijama i edukcijama odvela ju je i u Nizozemsku, gdje uspješno pohađa i završava specijalizaciju za FISIOSCISSIONE, inovativnu tehniku za rad na konektivnom tkivu.

2016. započinje s edukacijom Manualne terapije dr. Stošića. U travnju i svibnju završava s edukacijom Manualne terapije križa i gornjeg uda te donjeg uda u prosincu.

2018. i 2019. godine prolazi niz tečajeva/ predavanja u svrhu poboljšanja i nadogradnje tehnika koje radi.

Uz svakodnevni napredak u praktičnom radu s klijentima, u tijeku je i nastavak stručnog usavršavanja.

 

Tea Krajačić, bacc.physioth., terapeut u MANUS MED-u

Diplomirala 2016. godine te je diplomom stekla naziv stručne prvostupnice fizioterapije (bacc. physioth.).

Pripravnički staž odradila je u KB Dubrava te odmah nakon završetka pripravničkog staža položila stručni ispit te dobila odobrenje za samostalni rad Komore Fizioterapeuta.

Od 2017-2019 radila je u privatnoj zdravstvenoj ustanovi individualizirane manualne tretmane, rehabilitacijske procese, terapijske procese kroz brojna kronična i akutna zdravstvena stanja te tretmane sportskih ozljeda.

U međuvremenu završila je nekoliko dodatnih edukacija kao što su: Normalan pokret, Postizometrička relaksacija te Easytape. 

Također je stekla znanje tehnika poput refleksološke masaže, cupping terapije..

2020. Započinje i uspješno završava Dry needling edukaciju i tečaj Medical flossinga.

Niti u 2021. ne stajemo sa edukacijama. Tea pohađa i uspješno završava tečaj Manipulacije ožiljaka.


Lucija Kokotović,

bacc.physioth., terapeut u MANUS MED-u

Nakon završene srednje Medicinsko-kemijske škole u Šibeniku, smjer
fizioterapeutska tehničarka, nastavlja školovanje na Zdravstvenom Veleučilištu
u Zagrebu gdje 2012.godine diplomom stječe naziv stručne prvostupnice
fizioterapije.
Stručno osposobljavanje obavlja u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, te 2014.
godine polaže stručni ispit.
Od 2015. do 2020. godine radila je u privatnim Zdravstvenim ustanovama gdje
je kroz rad stekla iskustvo u kreiranju individualnih fizioterapijskih tretmana
ortopedskih, neuroloških i reumatoloških oboljenja, također radila je i sa
vrhunskim sportašima.
U međuvremenu je završila nekoliko dodatnih edukacija: Normalan pokret, Međunarodni tečaj Cyriax pristup (modul A-D), Tečaj manualne terapije I-križobolja, Manualna limfna drenaža, Kinetički pokret scapulae.

Tokom rada u MANUS MED-u stekla je i znanje akupresurne masaže i cupping terapije.

Aktivno je igrala vaterpolo od 2005.-2017. godine, bila je članica hrvatske
ženske vaterpolo reprezentacije.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *